Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare

La ce riscuri mă supun dacă recurg la radiografiile dentare?

Majoritatea pacienților mei sunt foarte informați și atenți cu sănătatea lor. Fiecare pacient mă ajută să îmi fac treaba mai bine.

 

De pildă, săptămâna trecută o pacientă era îngrijorată cu privire la radiografiile dentare. După ce i-am răspuns ei mi-am dat seama că de astfel de răspunsuri au nevoie și alți oameni, chiar dacă nu sunt pacienții mei.

 

În plus, dacă eu primesc atât de multe de la pacienții mei, trebuie să ofer și eu la rândul meu altora! Cu acest articol sper să vă liniștesc pe cât mai mulți dintre voi, dragii mei. Mai mult, îmi doresc să urmez principiul din filmul Pay it forward. Dacă nu l-ați văzut, trebuie să o faceți!

 

Pentru început, doresc să menționez faptul că riscul radiografiilor dentare depinde de mai mulți factori, inclusiv cât de multe intervenții dentare ați avut în trecut,  de starea curentă a sănătății dentare, de igiena dentară, de prezența cariilor, de anumite boli gingivale etc.

 

Chiar și vârsta trebuie să fie luată în considerare, deoarece riscul la probleme orale variază în funcție de vârstă.

 

radiologie dentara bucuresti, clinica drm bucuresti

 

La ce riscuri mă supun dacă recurg la radiografiile dentare? Cine poate să facă radiografii dentare și cine nu?

Decizia medicului stomatolog de a recomanda o radiografie dentară, trebuie să fie luată în funcție de situația sănătății pacientului respectiv.  

 

Razele X dentare, sunt necesare pentru identificarea cariilor dentare ascunse – cum ar fi cele din în zonele dintre dinți sau sub plombele și coroanele vechi. Acestea  ne pot arăta starea dinților sau gingiilor.

 

Mai mult, radiografiile îi ajută pe medicii stomatologi să pună un diagnostic correct și să stabiliească un plan de tratament.

 

Când medicul stomatolog recomandă astfel de radiografii există și posibilitatea ca el să poată interveni timpuriu în vederea salăvrii unui dinte.

 

La ce riscuri mă supun dacă recurg la radiografiile dentare? De ce este recomandată radiografia dentară în anumite situații?

Există în mod clar un avantaj pentru  cei care recurg la radiografii  dentare, chiar dacă orice nivel de radiații prezintă un potențial risc pentru pacienți.

 

Din acest motiv, în calitate de medic, evit pe cât posibil să le recomand pacienților mei radiografiile dentare. Există chiar un principiu general, pentru siguranța pacienților. Totuși, în activitatea sa, medicul stomatolog trebuie să recurgă la radiografia dentară, chiar dacă o evită cât de mult poate.

 

Tocmai de aceea, vă recomomand o igienă dentară adecvată, deoarece este mai bine să prevenim decât să tratăm.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.