Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Profilaxie

Periuța de dinți manuală, cea pe baterie sau cea electrică?

Sunt multe situațiile în care recomandările primite sunt datorate marketingului. Am reflectat puțin la modul în care pacienții mei pun problema atunci când întrebă ce alegere să facă. Mulți dintre ei mă întreabă dacă ar trebui să dea bani pe o periuță de dinți electrică. Răspunsul meu este întotdeauna DA convins.

 

Periuța de dinți manuală, cea pe baterie sau cea electrică?

În timpul discuțiilor cu ei, încep mereu prin a puncta cele trei opțiuni pe care le avem:

  • 1) O periuță de dinți clasică;
  • 2) O periuță de dinți electrică pe baterie;
  • 3) O periuță de dinți electrică mai sofisticată, reîncărcabilă.

 

 

Periuța de dinți electrică înlătură mai bine placa și bacteriile

Apoi explic de ce ar trebui să aleagă opțiunea numărul trei de fiecare dată. Iată un prim motiv. Numeroase studii au arătat că periuțele de dinți electrice reîncărcabile sunt mai bune la îndepărtarea plăcii bacteriene și luptă mai bine cu gingivita decât periuțele de dinți manuale.

 

Motivul este dat de faptul că o periuță de dinți electrică va vibra mai repede decât mâna noastră. Acest lucru înseamnă că va îndepartă mai multe bacterii care cauzeaza carii și boli gingivale. Mai puține bacterii  înseamnă o dantură mai sănătoasă.

 

Argumentul numărul 2.  Periuța de dinți electrică are temporizator, iar în acest fel ne vom spăla pe dinți exact atât cât trebuie.


Un alt argument pe care îl aduc pacienților mei este că, pe lângă puterea de curățare, periuțele de dinți electrice reîncărcabile au și alte caracteristici esențiale. Majoritatea au un cronometru. Cei mai mulți oameni nu se spală pe dinți suficient de mult timp, chiar dacă aceștia se periază în mod corespunzător. Timpul corespunzător pentru un periaj este de 2 minute. Cu excepția cazului în care folosim uu cronometru, șansele de temporizare sunt peste sau sub normă. Periuți de dinți electrică ne poate scapă de această grijă.

 

Periuța de dinți electrică are un senzor care te va împiedica să pui prea mare presiune pe dinții și gingiile tale.


Un al treilea argument este acela că, multe dintre ele includ, de asemenea, un senzor de presiune. Am întâlnit mulți pacienți care nu își periează dinții bine, în sensul că îi periază prea tare și sfârșesc prin a-și deteriora dinții și gingiile. La acest argument mai adaug și o glumă.

 

Numai dacă suntem căsătoriți cu un medic dentist nu avem nevoie ca periuța de dinți să aibă un astfel de sensor de presiune. Dacă nu ne aflăm în fericita situație descrisă mai sus, vom avea nevoie ca periuța să facă acest lucru pentru noi. Nu numai că ne ajută să luptăm mai bine cu afecțiunile stomatologice, dar poate, de asemenea, să ne anunțe dacă provocăm daune inutile dinților.

 

De ce nu este atât de indicată periuța de dinți pe baterie?

Dar de ce nu recomand, opțiunea numărul 2? Motivul este că periuțele de dinți pe baterii nu sunt suficient de puternice pentru a vibra la fel de mult ca cele reîncărcabile. De asemenea, ele de obicei nu vin cu alte caracteristici cheie (temporizator, senzor de presiune etc.), care, în opinia mea, nu sunt un lux, ci sunt esențiale. Cele cu baterii sunt mai bune decât periuța de dinți manuală de modă veche, dar ele nu sunt la fel de bune ca cele electrice reîncărcabile.

 

Recomandare:

Dinții tăi sunt importanți și este necesar să te speli pe dinți după fiecare masă. Ei sunt un semn de încredere și te ajută să te bucuri mai mult de savoarea alimentelor preferate. Trebuie să le oferim toate șansele să rămână cu noi pe tot parcursul vieții noastre. O periuță de dinți electrică reîncărcabilă este una dintre cele mai bune instrumente care te ajută să faci asta.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.