Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Profilaxie

Cum afectează fumatul sănătatea orală și sănătatea organismului?

În articolul precedent am vorbit despre cât de nocive sunt zaharurile din alimente pentru sănătatea dinților. În articolul de față vom vorbi despre cât de mult fumatul afectează sănătatea dinților, dar și sănătatea întregului corp.

 

Fumatul nu este cel mai sănătos obicei. Acesta afectează sănătatea gingiilor și a dinților, dar și a întregului corp. Riscul unui fumător să prezinte boli gingivale severe este de trei ori mai mare decât la cineva care nu fumează.

 

Nicotina din țigări provoacă îngustarea vaselor de sânge. Acest lucru interferează cu capacitatea gingiilor de a lupta împotriva infecției.


Nu numai că fumatul afectează tratamentul, dar interventiile chirurgicale asupra gingiilor tind sa fie mai complicate și recuperarea va fi mai dificilă.

 

 

Fumatul le afectează și mai mult pe femei

O femeie fumătoare va avea probleme cu gingiile și dinții. De ce se întâmplă acest lucru? Infecțiile gingivale nu vor puta fi diminuate. În acest mod, femeile însărcinate se vor confrunta cu riscul nașterii premature.

 

Copiii născuți prea devreme sau cu o greutate mică la naștere au adesea probleme semnificative de sănătate.
Acștia se pot confrunta cu afecțiuni pulmonare, boli de inimă și tulburări de învățare. Chiar dacă mulți factori pot contribui la nașterile premature sau la greutate mică la naștere, multe articole de specialitate au dovedit faptul că bolile gingivale avansate pot cauza nașteri premature. Și mai grav este că infecția și inflamația, în general, par a interfera cu dezvoltarea fătului în uter.

 

Cel mai bine este să nu fumăm pentru a preîntimpina eventuale riscuri

Cu toate că bărbații au parodontită mai des decât femeile, schimbările hormonale din timpul sarcinii pot crește riscul apariției parodontitei și la femei. Prin urmare, o sarcină sănătoasă poate fi asigurată dacă acordăm puțină atenție organismului și danturii noastre.

 

În concluzie:

Pe de o parte, în calitate de medic stomatolog, recomand pacientelor mele să renunțe la fumat, înainte de a rămâne însărcinate. În egală măsură, recomand ca femeile însărcinate să vină cu regularitate la control, astfel încât să fie ținute sub control eventuale probleme stomatologice.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.