Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Pedodontie

Sigilarea dinților sau etanșarea dentară la copii – ce presupune?

Dacă în articolul precedent am vorbit strict pentru ce trebuie să facă o viitoare mămică pentru sănătatea puiului ei, astăzi m-am gândit că ar fi potrivit să facem câțiva pași și să vă spun ce trebuie să faceți după ce apar primii dinți la cei mici.

 

Am decis să vă scriu, în măsura timpului meu, în speranța că vom deprinde împreună un stil de viață sănătos. Cred că sunteți de acord cu mine că cei mici învață din primii ani de viață cum să se raporteze la lume, implicit cum să aibă grijă de igiena orală. Cu alte cuvinte, vorbim de acei primi șapte ani ai copilului, în care el învață nu doar cum să se poarte cu cei din jur, dar și cum să aibă grijă de sănătatea sa.

 

În consecință, este esențial ca și copiii și adulții să conștientizeze că grija pentru sănătatea orală presupune un angajament zilnic. De cele mai multe ori, sigilările dinților sunt alternative potrivite pentru sănătatea dinților celor mici.

 

sigilare dentara bucuresti, clinica drm bucuresti

 

Ce este etanșarea dentară sau sigilarea dinților?

Etanșările dentare pot fi o modalitate ușoară de a vă asigura că dinții celor mici sunt protejați de carii, pe termen lung. Etanșanrea dentară este, de obicei aplicată pe dinți ca o soluție semi-permanentă (din păcate, nu durează pentru totdeauna) pentru prevenirea cariilor. În acest scop, materialul de etanșare este aplicat pe molarii și premolarii celor mici. În general, sigilantul se aplică pe pe suprafețele de mestecat pentru a le proteja împotriva particulelor de alimente care formează placa bacteriană. Procesul este simplu și nedureros și include patru etape principale.

 

Care sunt etapele etanșării dentare sau sigilării dentare?

În zilele noastre, mulți medici stomatologi folosesc rășini acrilice ca material pentru realizarea izolanților dentari. Medicul dentist va curăța mai întâi dintele, înainte ca acesta să fie sigilat, urmând să îl clătească și să îl usuce. Va folosi apoi o soluție pentru a produce rugozități ușoare pe suprafața dintelui, făcând mai ușoară lipirea izolantului pe smalț. În a treia etapă, medicul dentist va spala și usca dinții pentru a doua oară, apoi va aplica o formă lichidă a materialului de etanșare pe suprafața masticatorie a dinților. În etapa finală a etanșării dentare, medicul dentist va recurge la legarea (uscarea) sigilantului de suprafața dintelui.

 

Când este indicat să recurgem la etanșarea dentară sau la sigilarea dinților?

Atunci când copiilor la apar dinții permanenți, începând cu momentul în care au aproximativ cinci ani și până la anii adolescenței, este, în general, un moment bun să vă gândiți la etanșare dentară.   Recomandarea mea este să optați pentru etanșare dentară la scurt timp după ce micuțului în apar dinții permanenți, pentru a preîntâmpina carierea înainte de creșterea lor totală. În conformitate cu American Dental Association (ADA), materiale de etanșare pot reduce cariile la copii cu pânaă la 60%. Dacă ar fi să calculăm în ani, am putea spune că am întârzia apariția cariilor cu patru ani.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.