Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Pedodontie

Cum să eviți cariile dentare ale copilului tău?

Se știe că florura este mineralul care previne cariile dentare. Fluorul este un mineral care poate preveni apariția și progresul cariilor dentare. El poate chiar inversa sau opri, cariile dentare timpuri. Fluorul acționează pentru a proteja dinții. Aceasta:

  • previne pierderea de minerale din smalțul dinților și înlocuiește mineralele pierdute;
  • reduce capacitatea bacteriilor de a face acid.

 

Se poate obține fluorură din:

  • apa potabilă fluorurată dintr-o alimentare cu apă;
  • periajul cu o pastă de dinti ce conține fluorură.

 

În cazul în care micuțul are nevoie de fluor, medicul dentist va recomanda tratamente cu fluor, înurmătoarea formă:

  • acesta aplică gel cu fluor pe suprafețele dinților;
  • perscrie comprimate cu fluor;
  • recomandă folosirea ape de gură cu fluor.

 

pedodontie bucuresti, clinica drm bucuresti

 

Ai grijă la alimentele pe care copilul tău le consumă

Pentru a preveni cariile dentare ale celui mic, ai grijă la alimentația acestuia. Este foarte bine să îl supraveghezi pe cel mic, astfel încât să te asiguri că are o alimențație echilibrată din punct de vedere nutrițional. De asemenea, asigur-te că el consumă consumă cât mai puține alimente care conțin zaharuri și amidon, deoarece acestea contribuie la creșterea numărului de bacterii din gură, care atacă smalțul.

 

Asiguă-te că cel mic se spală corect pe dinți

Periajul dentar cu pastă de dinți cu fluor este important pentru prevenirea cariilor. Iată ce trebuie să știți despre periaj:

  • copilul trebuie să se spele pe dinți de două ori pe zi;
  • supravegheză copii mici atunci când se spală pe dinți.

 

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani,  pasta de dinti pe periuță. Utilizează numai o cantitate de pastă de dinți de mărimea unui bob de mazăre. Încurajază copilul să scuipe pasta de dinți, nu să o înghită. Copiii sub 6 ani au tendința de a înghiți o mare parte din pasta de dinți. În cazul în care copiii consumă în mod regulat cantități mai mari decât cele recomandate de fluor, în timpul anilor de formare a dinților (până la vârsta de 8 ani), pe dintii permanenți se pot dezvolta pete sau linii albe sau numite fluoroze dentare.

 

Ia în calcul etanșările dentare

Etanșările dentare sunt un alt mod bun de a evita o carie. Etanșările sunt acoperiri subțiri, ce lipesc suprafețele de mestecat ale dinților din spate, sau ale molarilor. Iată de ce sunt de ajutor materialele de etanșare:  suprafețele de mestecat ale dintilor din spate sunt aspre și inegale, deoarece acestea au mici gropi și șanțuri. Produsele alimentare si bacteriile se pot bloca în aceste gropi și șanțuri și pot rămâne acolo o lungă perioadă de timp, deoarece peri periuței de dinti nu le pot îndepărta. Materialele de etanșare acoperă aceste suprafețe și formează o barieră care protejează dinții și previne alimentele și bacteriile să rămână acolo.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.