Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare

Care sunt cauzele retragerii gingiilor și cum prevenim retragerea acestora?

80% dintre pacienții care vin la cabinet au problema retracţiei gingivale. Deși pare ceva banal, retracţia gingivală este un aspect îngrijorător pentru sănătatea dinților. Dată fiind gravitatea retracţiei gingivale, am considerat că este momentul să vorbesc despre acest aspect.

 

Gingia este țesutul moale ce delimitează rădăcinile dinților și îmbracă osul din jur acestora. Când sunt sănătoase, sunt o barieră împotriva bacteriilor care atacă dinții. Dacă gingia îmbracă bine dintele, acesta din urmă va avea o mai bună stabilitate și nu te vei confrunta cu pierderea sa.

 

Care sunt cauzele retragerii gingiilor și cum prevenim retragerea acestora?

Gingiile se pot retrage devreme, încă din tinerețe, expunând dinții la acumularea de bacterii. Deoarece gingiile se retrag treptat, procesul este greu de observat. Retragerea gingiei poate compromite igiena dentară, deci este important să se observe recesiunea devreme. Mai jos ți-am detaliat cum poate fi rezolvată parțial această problemă și ce trebuie să faci sau să eviți.

 

Obiceiurile proaste, cum ar fi de îngrijirea insuficientă prin periajul dinților și folosirea aței dentare pot contribui la retragerea gingiilor. Poziția dinților și alinierea mușcăturii, precum și strângerea dinților din cauza stresului încurajează retragerea gingiilor.

 

Forța aplicată de încleștarea a dinților poate fi mult mai puternică decât suportă gingiile  tale. Atunci când strângem din dinți se acționează asupra rădăcinii  dinților și asupra gingiei, într-un mod care nu este benefic.

 

Boala parodontală, sau boala gingiilor, este un atac bacterian, care este dăunător sănătății gingiilor. Dacă suferi de pe urma retragerii gingiilor, atunci este necesar să mergi periodic la medicul dentist. Acesta va monitoriza și va curăța gingiile și dinții, iar în acest mod boala nu va avansa la fel de repede.

 

 

Modul în care utilizezi ața dentară va afecta gingiile

Ai grijă să eviți agresiunea dinților și gingiilor în timpul periajului dinților. Mai  mult, ai grjă la ața dentară aleasă. Aceasta nu trebuie să fie prea lată, deoarece va produce traumatisme la nivelul gingiilor, ceea ce va avea ca efect retragerea gingiilor. Folosirea aței dentare, cu prea multă putere are un efect similar.

 

Stilul de viață care afectează gingiile

Tutunul din țigări aderă la suprafața dinților. Acest material lipicios atrage bacterii, și nu este ușor de îndepărtat prin periajul normal. Bacteriile din gura încurajează cariile dentare și afecțiunile gingivale. Piercingurile din buze și limbă au capete prin care se introduce un material dur în țesutul moale din gură. Când se vorbește sau mănâncă, piercingul frecă limba si gingiile, cauzând regresia țesutului moale.

 

Predispoziția la retragerea gingiei

Hormonii prezenți în organism pot afecta de fapt, linia gingiilor. Pubertatea, sarcina sau menopauza sunt legate de perioadele de recetragere a gingiilor. În mod similar, cei care suferă de diabet sunt mai predispuți la retragerea gingiilor.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.