Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Obturații

Află totul despre materialul utilizat pentru plombele dentare

O umplere de compozit este un amestec de plastic și sticlă, de culoarea dintelui folosită pentru a restaura dinții cariați. Compozitul este, de asemenea folosit pentru estetica danturii, prin schimbarea culorii dinților sau remodelarea dinților deformați.


Află totul despre materialul utilizat pentru plombele dentare. Cum este plasat un compozit?

În urma pregătirii, medicul dentist plasează compozitul în straturi, în mod tipic, folosind o lumină specială pentru a întări fiecare strat.

 

Atunci când procesul este terminat, medicul dentist va modela compozitul pentru a se potrivi dintelui. După acest pas, medicul dentist lustruiește compozitul pentru a preveni colorarea și uzura timpurie.

 

obturatii bucuresti, clinica drm bucuresti

 

Află totul despre materialul utilizat pentru plombele dentare. Care este costul compozitului?

Prețurile variază, dar compozitul poate costa până la de două ori mai mult decât prețul unei umpluturi  cu pulbere de argint.

 

Cele mai multe planuri de asigurare dentară acoperă costul compozitului până la prețul unei umpluturi de pe bază de pulbere argint, iar pacientul platește diferența.

 

Pe măsură ce materialele compozite continuă să se îmbunătățească, companiile de asigurări sunt mai susceptibile  în a acoperi consturile acestora.

 

Află totul despre materialul utilizat pentru plombele dentare. Care sunt avantajele compozitului?

Estetica este principalul avantaj al compozitului, deoarece stomatologii pot amesteca nuanțe pentru a crea o culoare aproape identică cu cea a dintelui real.

 

Compozitul se leagă de dinte pentru a sprijini structura dintelui rămas și ajută la prevenirea ruperii și izolarea dintelui de schimbările excesive de temperatură.


Află totul despre materialul utilizat pentru plombele dentare. Care sunt dezavantajele compozitului?

După ce a primit un tratament cu compozit, un pacient poate prezenta o sensibilitate post-operatorie. De asemenea, culoarea compozitului se poate schimba ușor în cazul în care pacientul consumă în mod exagerat produse alimentare ca ceai, băuturi acidulate, cafea sau alte alimente colorate.

 

Medicul dentist poate pune un strat de plastic transparent peste compozit, pentru a preveni schimbarea culorii în cazul în care un pacient este deosebit de preocupat de culoarea dintelui.

 

Compozitele tind să se uzeze mai devreme decât umpluturile de argint în cavități mai mari, cu toate că ele rezistă la fel de bine în cavități mici.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.