Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare

Ce pot mânca după un implant dentar?

Dat fiind faptul că primăvara și vara aceasta am realizat extrem de multe implanturi dentare, iar pacienții s-au confruntat cu această problemă, în ciuda faptului că le-am menționat ce anume să mănânce și cum să mănânce după un implant dentar, consider că articolul de față vă va fi extrem de util. Spun acest lucru, deoarece mulți pacienți se pierd din cauza emoțiilor și nu rețin ceea ce le spun sau nici măcar nu ascultă, bucuroși fiind că au scăpat de implantolog.

 

Cu o intervenție chirurgicală orală cum ar fi cea a unui implant dentar, este recomandat să așteptați 1-2 ore. Nu trebuie să mâncați la scurt timp după procedură. Atunci când mâncați trebuie să alegeți anumite tipuri de alimente, pentru a vă asigura că procesul de vindecare este așa cum era de așteptat.

 

implant dentar bucuresti, clinica drm bucuresti

 

Iată ce puteți mânca imediat după un implant dentar:

În primul rând, puteți începe să mâncați chiar după ce operația este finalizată. Totuși, pentru că vă veți simți obosit de la anestezia generală sau locală care vi s-a făcut, puteți decide să mâncați puțin mai târziu. Cu toate acestea, nu puteți consuma orice doriți.

 

Vă va fi probabil foame după procedură, considerând că a trebuit să vă abțineți timp de aproximativ șase ore înainte de a intra în operație. Se recomandă să consumați alimente mai moi și lichide, cum ar fi ouăle amestecate, supe, sucuri de fructe sau legume fără zahăr sau piureuri, fulgi de ovăz, cremă de grâu, mere, alimente care nu dăunează gurii umflate.

 

Consumul alimentelor mai moi vă asigura faptul că gura se poate vindeca în mod corespunzător și se va reduce durerea pe care o veți experimenta de pe urma proaspetei proceduri.

 

De la 10 la 14 zile sau în funcție de cât de repede se va vindeca locul intervenției, este de dorit să consumați o parte dintre alimentele descrise mai sus. În primele câteva zile, este de dorit chiar să consumați doar lichide și înlocuitori lichizi, cum ar fi supe, băuturi proteice și sucuri.

 

Alimentele pe care le poți consuma fără a le mesteca sunt ideale, chiar și după recuperarea parțială, dacă durerea vă împiedică să consumați alimente solide. În plus, optarea pentru o medicație contra durerii, este indicată.

 

Evită alimentele crocante, tari sau care necesită foarte multă mestecare.

Acest lucru poate cauza mai mult disconfort și un timp mai lung de vindecare. Poate provoca traume și în zona chirurgicală. Este important să fim deosebit de atenți cu acestă zonă.

 

De asemenea, este important să rețineți că nu puteți și nu ar trebui să beți cu paiul în primele zile sau imediat după un implant dentar. Acest lucru poate provoca mai multe dureri și sângerări. Acestea apar atunci când un cheag de sânge este scos din zona care se vindecă, ceea ce poate provoca durere și un proces mai lung de vindecare. În schimb, sorbiți direct din sticlă.

 

După ce se vindecă procedura, în câteva săptămâni, este sigur să mâncați ceea ce doriți și să continuați să savurați băuturile cu paiul, adică atât timp cât implantul dentar s-a vindecat și nu ați întâmpinat alte dificultăți pe perioada recuperarii.

 

Cu noul implant dentar (după recuperare), puteți mânca exact așa cum ați făcut-o înainte de a fi supus unei intervenții chirurgicale, deoarece implanturile sunt dispozitive puternice și rezistente, acționând la fel ca orice alt dinte înrădăcinat. Nu vă fie frică să consumați alimente mai tari sau crocante de acum înainte.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.