Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare

5 motive pentru care trebuie să alegi implantul dentar!

Dragi pacienți,

 

Mulți dintre voi ați fost puși în situația de a alege între un implant dentar și o punte sau o proteză dentară. Ați ales ultimele două variante, după ce ați trecut prin procedura de stabilizare a punții. Probabil ați realizat că ați făcut o greșeală. Știu că în multe din situații alegerea a fost influențată de aspectul financiar.

 

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, pe termen lung, implantul dentar este varianta cea mai eficientă de înlocuirea a dinților. De ce? Am să detaliez mai jos toate aceste aspecte.

 

De ce sunt implanturile dentare atât de recomandate de implantologi și de medicii stomatologi? Este o întrebare care mi-a fost adresată zilele trecute de un jurnalist. Dacă ar fi să îi răspund scurt, atunci răspunsul ar fi următorul: Implantul dentar este intervenția stomatologică care răspunde cel mai bine standardelor estetice, de ordin social dar și confortului pacientului în timpul procesului de masticație.

 

 

Motivul numărul 1.

Implantul dentar este cea mai potrivită opțiune de înlocuire a dinților compromiși. Acesta nu afectează în niciun fel dinții sănătoși.


Puternic și stabil, un implant dentar înlocuiește un dinte pierdut. Acesta nu afectează dinții vecini. Astfel, acesta pare, se simte, se potrivește și funcționează ca un dinte natural. Alte opțiuni pot duce la deteriorarea dinților vecini. Aceste variante pot afecta hrănitul, zâmbitul, vorbitul și alte activități ale vieții de zi cu zi.

 

Motivul numărul 2.

Implantul dentar este construit să reziste.


Implanturile dentare sunt o soluție potrivită pe termen lung. Punțile dentare tradiționale pe suport de dinți, durează doar cinci până la șapte ani, cu multă grijă, până la 10 de ani. Marele lor dezavantaj este că după această perioadă, ele trebuiesc înlocuite.

 

 Implantul dentar poate dura o viață dacă este plasat în mod corespunzător și apoi are parte de o igienă dentară corespunzătoare.

 

Motivul numărul 3.

Implanturile dentare ne lasă să ne bucurăm de viață, fără să avem grija dinților.


Nu este nevoie să stați acasă sau să vă simțiți inconfortabil în public. Știu cum este, deoarece mulți pacienți ai mei au plâns de bucurie după ce s-au văzut cu dinți în gură.

 

Nu trebuie să vă jenați de dinții dumneavoastră, mai ales că există varianta unui plan de tratament și puteți plăti în rate un implant dentar. Nu trebuie să trăiți cu teama dinților lipsă. Nu trebuie să fiți presați nici de fapul că proteza dentară ar putea să vă cadă atunci când sunteți în public și mâncați sau râdeți.

 

Motivul numărul 4.

Implanturile dentare păstrează forma feței și zâmbetul natural.


O față fără dinți poate fi o față tristă. Implanturile dentare vă permit să vă mențineți forma naturală a feței și un zâmbet perfect. Cum se întâmplă acest lucru? Spațiile goale din gură pot duce la deplasarea dinților.

 

Atunci când osul maxilarului nu este utilizat pentru a susține un dinte natural se deteriorează și își pierde rezistența. Implanturile dentare sunt singura opțiune de restaurare dentară, care păstrează și stimulează osul natural. Acestea ajută la stimularea creșterii oaselor și la prevenirea pierderii de masă osoasă.

 

Implanturile dentare vă ajută să vă păstrații dinții acolo unde le este locul – în gură.


Nu este cazul să vă mai gândiți la îndepărtarea protezei sau la faptul că aveți spații între dinți. Dacă aveți un implant dentar, singurul lucru de care trebuie să vă îngrijiți este păstrarea unei igiene dentare corespunzătoare.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.