Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Endodonție

Ce presupune tratamentul abcesului dentar?

Primul pas – vizita la medicul stomatolog.

În primul rand, oricine experimenteaza simptomele unui abces dentar trebuie să meargă de urgență la cabinetul medicului stomatolog, care va face anumite investigații de natură să stabilească un tratament in acest sens.

 

Înainte de formarea unui abces, dintele a pierdut în mod esențial capacitatea sa de a lupta împotriva infecției, iar bacteriile sunt capabile de a invada pulpa dintelui.

 

Din cauza faptului că bacteriile se multiplică, infecția se răspândește, de obicei din camera pulpară și iese prin partea de jos a rădăcinii în os. Abcesul este o colecție de puroi, care este format din celule moarte albe din sânge, resturi de țesut și bacterii.

 

tratament abces dentar, clinica drm bucuresti

 

Ce presupune tratamentul abcesului dentar? Controlul stomatologic în cazul abcesului dentar

Acesta va examina cavitatea bucala, va lovi ușor dintele, va pune un obiect cald/rece pe dinte, va examina gingia, va pune întrebari in legatură cu durerea (de cât timp durează și unde este localizată). De asemenea, medicul stomatolog, poate solicita efectuarea unei radiografii dentare pentru a stabili cu exactitate tratamentul pe care îl va recomanda pacientului.

 

Ce presupune tratamentul abcesului dentar? Medicul poate recomanda antibiotice care să distruga bacteria care a cauzat infecția.


În cazul unui abces dentar, medicul poate recomanda antibiotice care să distruga bacteria care a cauzat infecția. De asemenea, medicul stomatolog, poate efectua o mica incizie în zona tumefiată (umflată) din apropierea dintelui pentru a se realiza drenarea infecției.

 

Ce presupune tratamentul abcesului dentar? Tratamentul pe canal se face atunci când pulpa dintelui este infectată

În cazul în care partea interioară (pulpa dintelui) este infectată, medicul stomatolog poate face un tratament pe canalul radacinii pentru a salva dintele. În cazul în care tratamentul canalului dentar nu poate fi facut sau este ineficient, se recomandă extracția dentară.

 

În cazul în care este vorba de un abces dentar, acesta poate fi semnul răspândirii infecției și, de aceea este foarte important să consultați un medic stomatolog!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.