Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare
Articole   -   Endodonție

Ce este abcesul dentar?

Ce este abcesul dentar? 

Abcesul dentar este o infecție la baza dintelui, manifestată printr-o umflatură.


Una dintre cele mai des întalnite urgențe pentru care pacientul caută medicul stomatolog o reprezintă abcesul dentar.

 

Abcesul dentar este acea durere continuă care pulseaza în dreptul unui dinte sau a unui grup de dinți și care este acompaniată de o umflatură mai mică sau mai mare.

 

Abcesul dentar este o infecție la baza dintelui, manifestată printr-o umflatură. Dintele care prezintă un abces este un dinte care are o punga cu puroi în interiorul țesuturilor din jurul lui.

 

abcesul dentar, clinica drm bucuresti

 

Ce este abcesul dentar?

Ca o primă măsură (cu caracter temporar) pentru tratarea abcesului dentar se recomandă aplicarea unor pungi de gheață în acea zonă.


Pentru diminuarea durerii și evitarea tumefierii (umflării) feței și a obrazului, cauzate de un abces dentar sunt recomandate aplicarea unor pungi de gheață în acea zonă, evitarea căldurii și, desigur, vizita la un medic stomatolog pentru a trata problema. Cele de mai sus sunt doar niște măsuri temporare.

 

Ce este abcesul dentar? Ce anume stă la baza apariției abcesului dentar

Un traumatism (lovire) a dintelui, o carie netratată, o afecțiune a gingiei pot fi cauze ale abcesului dentar. De asemenea, din resturile de hrană se formează bacterii care, împreună cu saliva se lipesc de dinți și îi atacă.

 

Daca placa dentara nu este indepartata in mod regulat si corect prin perierea dintilor, bacteriile se inmultesc si poate aparea abcesul dentar, care poate duce la distrugerea osului din jurul dintelui.

 

Pentru a preveni abcesul dentar, este indicat să aveți o igienă orală corespunzătoare, o alimentație sănătoasă și să folosiți ața dentară și periuța de dinți. Aceasta din urmă trebuie să fie folosită maxim trei luni.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.