Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare

Serviciile de implantologia dentară din România rivalizează cu cele din străinătate

Sistemul medical din România este la pământ. Cele mai multe cazuri complicate sunt tratate în afara țării. Din cauza corupției și a nepăsării aparatura medicală este învechită sau inexistentă, pacienții trebuie să își cumpere chiar si seringi pentru a fi tratați, în ciuda faptului că au cotizat în permanență la sistemul de sănătate.

 

Serviciile de implantologia dentară sunt printre puținele servicii medicale care promit și chiar concurează cu serviciile implantologie dentară din afara țării.


Ca urmare a nepăsării, medicii care au stat mai bine de 5 ani să studieze și care și-au investit și ultimii bani în cărți, pornesc pe drumul străinătății. Motivul? Cei mai mulți pleacă pentru că vor să facă cercetare și nu și-ar permite acest lucru în România, dar și pentru că nu primesc respectul cuvenit. În acest context, serviciile de implantologia dentară sunt printre puținele servicii medicale care promit și chiar concurează cu serviciile implantologie dentară din afara țării. Ar trebui să ne mândrim cu acest aspect.

 

Spun acest lucru, deoarece nu doar românii noștri plecați în afara țării vin să își pună implanturi dentare în România, ci și străinii fac acest lucru. Vin cu exemplul personal, cu propriile argumente și mă bucur că implantologia românească beneficiază de acest statut, dar vă spun sincer că medicii stomatologi, specializați în implantologie nu le este deloc ușor.

 

Cursurile pe care trebuie să le urmeze sunt scumpe, materialele cu care lucrează sunt scumpe. Evident există și mteriale de compromis (de proastă calitate), care sunt mai ieftine, dar pe termen lung, aceste materiale fac rău și pacientului și medicului, deoarece reputația acestuia din urmă este în joc.

 

clinica drm bucuresti

 

Medicilor stomatologi, specializați în implantologie le este și mai greu, deoarece nimeni în România nu te învață suficent de mult și de bine, iar acest lucru se întâmplă din două motive:

  • Nu există personal care să aibă expertiză pentru a ține cursuri de implantologie avansată;
  • De regulă, cei care țin aceste cursuri în România se tem că le va fi furată pâinea de la gură.

Tinerilor medici dentiști – specializați în implantologie clasică și avansată – le este și mai greu, deoarece sunt arătați cu degetul de colegii de breaslă mai în vârstă, care nu au mai avut energia să țină pasul cu avansul tehnicilor de implantologie dentară.

 

Îmi pare rău să o spun, dar lucrurile ar arăta mult mai bine dacă ne-am lipsi de invidie și am înțelege că unitatea ar fi cea care ar duce la schimbare. Nu cred că meseria ar trebui ,,să se fure”. Nici profesia nu ar trebui să ,,se fure”. Sunt de acord că pentru cursuri de implantologie avansată trebuie să plătești substanțial, deoarece calitatea are prețul ei. Spunea bunica ,,bun cu bun se face”. Adică ciorba bună, era bună dacă era făcută cu ingrediente bune.

 

Filosofia este valabilă și în cazul medicilor stomatologi. Am tot respectul pentru profesorii mei din România care m-au format, în perioada studenției. Fără ei nu ași putut face nimic, dar mi-aș fi dorit să văd mai multe modele în rândul acestor profesori, deoarece drumul ales de un student la stomatologie nu este unul deloc ușor.

 

Mi-am dorit să văd, în domeniul meu, acele modele despre care vorbea regretatul academician Zoe Dumitrescu Bușulenga. Ea spunea că România este într-o criză de repere, de modele demne de urmat. Am căutat mult un astfel de model și l-am găsit, în cele din urmă, dar nu în România, ci în Italia și în persoana lui Dr. Ernico Marcon.

 

Am învățat și nu mi-a fost deloc ușor, dar mulțumirea pacienților este un fel de rceompensă pentru toate dificultățile și piedicile puse de corupția din țară, pentru toată nepăsarea și invidia…

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.