Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0725 220 940
Programare

Legătura surprinzătoare dintre menopauză și pierderea dinților

Pierderea dinților este unul din multele lucruri care pot afecta foarte mult stima de sine. Acest lucru este valabil mai ales pentru femei. Pierderea unui dinte ar putea destabiliza ușor frumusețea zâmbetului și înrăutăți aspectul pentru întreaga dantură.

 

Dinții rămași se deplasează și devin mai predispuși la carii dentare și la gingivită. Durerile care însoțesc pierderea dinților sunt inexplicabile. Durerea dinților, cuplată cu simptomele menopauzei produce multă suferință femeilor ajunse la această vârstă. Au fost realizate o mulțime de cercetări pentru a determina relația dintre pierderea dinților și menopauză.

 

Menopauza și pierderea dinților

Conform rezultatelor cercetărilor efectuate pe mai mult de 1.000 de femei, aproximativ 300 de femei și-au pierdut dinții în primii cinci ani de la instalarea menopauzei. Această cifră reprezintă 25% dintre femei expuse riscului de pierdere a dinților. Studiul a fost realizat și publicat în Comunitatea de Stomatologie și Epidemiologie orală.

 

Pierderea dinților la aceste femei a fost cauzată de schimbările hormonale, care apar odată cu menopauza. Alți factori de risc asociați cu pierderea dinților include: greutatea în exces, fumatul, diabetul și igiena orală deficitară.

 

 

Simptome

Simptome ale pierderii dinților:

  • o durere ascuțită în timpul consumului de mâncăruri și băuturi reci sau fierbinți;
  • o durere sâcâitoare continuă;
  • carii dentare;
  • umflarea gingiilor, acestea fiind de asemenea roșii;
  • în final căderea dinților.

 

Cauze

Există mai multe cauze pentru pierderea dinților. Absența congenitală a dinților care îi înlocuiesc pe cei de lapte și traumele fizice duc la căderea dinților. Dar cauza principală a pierderii dinților este reprezentată de bolile dentare (boala parodontală). Aceasta este o infecție care este localizată la nivelul gingiilor și structurilor de sprijin a dinților. În urma afectării gingiilor și structurilor de susținere, dinții pot cădea sau infecția asupra se poate extinde asupra tuturor dinților.

 

De ce menopauza cauzeaza pierderea dintilor

În timpul menopauzei, nivelul estrogenului scade sistematic. Acest lucru ar putea duce la pierderea treptată a dinților.

Studiile recente au încercat să coreleze pierderea dinților cu scăderea nivelului de estrogen la femei, în special în stadiile postmenopauzale. Scăderea nivelului de estrogen duce la scăderea densității oaselor și la apariția osteoporozei, același efect ar putea duce la pierderea dinților.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.